Michal Bareš

Zajímavé cvičení heřmanoměsteckých hasičů

7. 06. 2011 11:19:02
Dobrovolní hasiči jsou v mnoha městech a především menších obcích středem všeho dění. Počínaje pořádaním plesů, přes tradiční pálení čarodějnic až po soutěže v požárním útoku. Málokdo ovšem ví, že kromě sborů dobrovolných hasičů, které zajišťují výše uvedené činnosti, existují také jednotky sboru dobrovolných hasičů. Ty zřizují jednotlivé obce a jejich úkolem je zajištění požární ochrany v obci, případně jejím okolí.
Zemědělský objekt v Klešicích
Zemědělský objekt v KlešicíchM. bareš

Jednou z těchto jednotek je také JSDH Heřmanův Městec. Právě tato jednotka uspořádala v sobotu 4. června velmi zajímavé a svým způsobem neobvyklé cvičení.
Bývalý zemědělský objekt v nedalekých Klešicích se na jedno odpoledne proměnil v parkovací dům, v němž vypukl požár a plameny uvěznily asi desítku osob. V nastalé panice došlo k dopravní nehodě se zraněním a zasahující hasiči tak měli práci zkomplikovanou o nutnost vyprostit zraněné z vozidla. To vše v dýchací technice a silně zakouřeném prostoru.
Venku už si zraněné přebírali členové Mládeže Českého červeného kříže, kteří se zároveň postarali o dokonalé namaskování zraněných.












Další fotografie a video na www.radyvnouzi.cz.

Autor: Michal Bareš | karma: 11.24 | přečteno: 1573 ×
Poslední články autora