Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Totalni nesmysly.

Napriklad:

"Osobám, které nejsou zaměstnanci dané školy, jejími žáky nebo jejich zákonnými zástupci, umožní vstup do škol a na školní pozemky pouze po zjištění totožnosti osoby a důvodu vstupu a po provedení písemného záznamu o těchto skutečnostech."

U rady skol jsou verejna sportoviste. Znamena to tedy, ze bude potreba zjistit totoznost kazdeho sportovce a zapsat to do sesitu?

Jakym zpusobem se bude kontrolovat totoznost v dobe konani rodicaku?

Jak se pozna, ze konkretni osoba je zakonnym zastupcem zaka?

0 0
možnosti
Foto

Právě proto mají školy možnost určit si taková opatření, která vyhovují jejich podmínkám.

A v době rodičáků nebývají ve škole žáci.

0 0
možnosti

"...dává širokou možnost výběru vhodných opatření." To jste mě pobavil. Kde na to školy vezmou peníze? Do rozpočtu nic navíc nepřiteče. A co školy, které mají vchodů několik? U každého vrátný? A jak zabránit někomu ve vniknutí do školy, když dotyčný se prohlásí za rodiče, dodavatele, řemeslníka....

1 0
možnosti
Foto

Nemyslím, že by na to školy měly někde brát peníze, ikdyž se mluví o určité podpoře těchto opatření. Nikdo je totiž nenutí k pořízení žádných technických prostředků, ale dostatečný může být právě osobní dohled.

Pokud jde o Vaše otázky - více vchodů je jistě problém, ale právě doporučení ČŠI uvádí, že by měl pro všechny kromě zaměstnanců být využíván pouze jeden vchod. Je to nejlevnější a nejbezpečnější.

Zabránit vniknutí někoho do školy jde poměrně snadno. Stačí pouze neumožnit, aby se kdokoliv mohl pohybovat volně a bez doprovodu po škole.

V mnoha firmách je podmínka, že návštěvu musí doprovázet zaměstnanec. Proč by to nemohlo jít ve školách? V mnoha už to tak je.

Samozřejmě násilnému vniknutí nezabrání nikdo, ale to vyplývá z toho, že škola není vězení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1122x
Ředitel a zakladatel spolku Rescueinfo.

http://twitter.com/bares_michal