Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J31a13r44a 69R32a92n46k

4. 7. 2015 5:11

Dik, zatim jste zde jediny, ktery se vubec tou otazkou zabyva, pochopitelne na to neni zadna evropska zeme pripravena, ale proc az ted? Od roku 2011 se vi, co se deje v Syrii a ze jsou zachytne tabory, kde je ca. 3 milionu syrskych uprchliku, o ty slo. Ted zde obcas ctu: pomahat ano, ale u nich doma.....nezaspali to temer vsichni? Kde byli vsichni ti politikove?

1 0
možnosti
Foto

Ono je to složitější. Všechny ty současné demonstrace pro a proti Islámu jsou sice hezké, ale naprosto zbytečné. Nepomohou uprchlíkům ani nám, jen vygradují situaci k velké libosti extremistů na obou stranách a stejně nepřinesou řešení.

Vrcholem pak je, když jeden a tem samý člověk chce zavřít hranice, každého imigranta okamžitě vrátit zpět, ale zároveň kritizuje vládu za poskytnutí "blbých" 50 stanů Maďarsku. Měli bychom si uvědomit, že jsme součástí Schengenu a uprchlíci nejsou problémem několika států, ale nás všech. Odmítnutí kvót a uprchlíků nemůže být důvod k ušetření s tím, ať si Maďarsko, Itálie a další státy poradí samy. Pokud je principem EU solidarita, tak ušetřené peníze a lidské zdroje musí státy přesměrovat do oblastí vnějších hranic. Jestli si vnitrozemí zavře hranice a nechá v tom přímořské státy vykoupat, bude to i pro nás všechny cesta do záhuby. Společná pomoc bude stát hodně peněz, ale je to jediné řešení.

Současně s tím musí stát posílit uprchlická zařízení a nejlépe i upravit příslušný zákon s ohledem na detenční zařízení.

0 0
možnosti
Foto

Vynikající věcný výčet našich možností.R^

1 0
možnosti
Foto

On je to spíš takový základní přehled. Speciálně tuhle situaci probírají nejrůznější bezpečnostní rady už pár měsíců a většina závěrů je pochopitelně utajována.

0 0
možnosti
JH

J77a57n 61H27a65n51á50k

2. 7. 2015 18:46

Já bych je dal na kypr :))  hustota zalidnění poloviční jak v evropě a mají to téměř při cestě. Ale nejlepší by bylo pomalu a důkladně od severu afriky čistit a do vyčištěných území investovat.

0 0
možnosti
ES
Foto

To ale neřeší problém co s nimi ve chvíli, kdy se tu objeví.

2 0
možnosti
Foto

Je dobré řešit lůžka atd. ale proč se nikdo nezmiňuje o práci. Když už mají bydlet v ubytovacím zařízení, spoustu obslužných procesů by snad zvládli a jen by se nepovalovali a nečekali na jídlo.

4 0
možnosti
Foto

To je pravda, ale otázka je jako upráci.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS