Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Michale, já si velmi vážím Vaší práce a i osvěty , kterou děláte. Podle čtenosti i pomíjivé karmy to sice nejsou společensky oblíbená témata, ale to jen svědčí o tom, kde jsme. Nicméně v tomto případě si dovolím a to k Vaší osobě ve vší úctě několik spíše kritických pohledů, které jsou jen mým pohledem a mým názorem. Připouštím, že můžu být i nespravedlivý. Jestli se něco učí na školách již dávno, nemohu posoudit, protože nemám informace, o tom co se na školách probírá, zda dobře či nikoliv. Vycházím pouze ze společenského stavu věci s konstastováním , že se v naší zemi po sametové revoluci otázka vnitřní bezpečnosti stala okrajovou a podceňovanou. Možná díky falešně vytvořené ilizi, že nás mají všichni rádi. Více mě však zaujal Váš diskusní příspěvěk, že plynové masky nejsou třeba. Nevím, ale prostě nesedí mi to. V té naší době jsme kryty přeměnili na sklady zeleniny či diskotéky. žijeme ve falešném pocitu, že nic se nemůže stát, protože je mír, máme konečně spojence, kteří nás nezklamou. A taky, že je vše v pořádku. Otázku, co by se dělo při velké průmyslové havárii se řeší maximálně tam, kde jsou chemičky a závody, ktzeré ke své výrobě používají různé chemické látky. Nikde jinde to není potřeba. Ale je to pravda? Podívejme se na všechny rizika spojená nejen s výrobními závody. Ale také třeba na to, jakým způsobem jsou tyto látky těmto podnikům doplňovány. Třeba po železnici nebo po silnici. Možná kdyby se člověk podíval do různých krizových plánů, byl by zděšen, co vše se kolem něj může stát. A právě proto si myslím, že je nutné tuto problematiku stále diskutovat a zavrhnutí jakékoliv ochrany lidí důkladně zvažovat ze všech stran.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu a souhlasím s Vámi. Těch rizik, kterým jsem vystaveni, je opravdu celá řada.

K těm maskám - jejich zkoušení dnes nemá moc význam proto, že masky stejně ve školách nejsou. Jsou svezeny do skladů HZS v několika místech republiky a zpět by se vydávaly pouze při reálné hrozbě války. Rád proto vidím, když ve školách místo masek probírají improvizovanou ochranu s tím, co je po ruce. To se může hodit daleko častěji.

1 0
možnosti
Foto

,,Vrátí se branná výchova do škol?"

Proč ne. Nakonec, ač nedostatečně, tam ještě je. Pokud bude bez ideologického balastu a např. i provázána se zájmovou činností, od ,,červeného kříže", či dobrovolné hasiče, přes možnost získání řidičského opravnění, až třeba po sport. odvětví. Až např. i po střelectví, parašutizmus, či kurzy létání,atp. A děti by mohlo mnohé z toho i opravdu zajímat.R^

1 0
možnosti
VV

Nojo, ale kdo by to zaplatil. Ono to ani tenkrat nebylo zadarmo.

0 0
možnosti
NM

;-D...tak vážení;-D ruku na srdce ;-D tam mi připadá,že poslední dobou se obnovuje skoro vše,co se po "listopadu" tak nějak zrušilo a najednou se zjišťuje a to pracně, že ti "komanči" to mněli vymakané a neslo to užitek;-D

0 0
možnosti
Foto

Tak ona dnešní ochrana člověka nemá s tou dřívější brannou výchovou nic společného. Třeba zkoušení masek by dnes bylo zcela zbytečné.

1 1
možnosti
Foto

Souhlasím s vámi, že není nic špatného probírat s dětmi, ovšem bez absurdních ideologických záležitostí a odborně zmatených pouček, principy chování v krizových situacích, přestože, jak sám jistě dobře víte, se povrchně vyškolení těmito zásadami stejně neřídí a chovají se spontánně. Návrh pana poslance Chalupy je však širší a pro mě osobně neakceptovatelný, protože v jiném ohledu připomíná zakládání Lidových milicí.

5 0
možnosti
Foto

Neviděl jsem celý jeho návrh, takže jsem o jeho pokračování Svazarmu raději nepsal. Nějak si nedokážu představit, jak by něco takového mohlo v dnešní době fungovat. Trochu to na mě působí spíše dojmem dostat pod kontrolu státní dotace pro malé organizace.

1 0
možnosti
OP

Vzpomínám si, že nechuť a odpor k válečným otázkám jsem získala za totáče právě v branné výchově. Museli jsme zkoušet masky, poslouchat nechutné historky o válkách a sledovat kruté filmy. Celý tento současný styl směřuje k zastavení vývoje lidstva od brutality k vědomému životu. A pokud o znovuzavedení branné výchovy usiluje ANO, jen se potvrzuje, že se Burešovi po totalitě už hodně stýská

0 5
možnosti
Foto

Rozlišoval bych ANO a snahu jednoho poslance. Branná výchova tak, jak ji popisujete, je na některých školách stále ještě realitou. Bohužel to bude trvat ještě dlouho.

1 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1122x
Ředitel a zakladatel spolku Rescueinfo.

http://twitter.com/bares_michal