Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Bareši, máte v našem veselém sdružení Posluchačů pravidelné zkoušky sirén 2000 příznivců. R^

Web máme samosebou do detailu načtený. A téměř všechny ty naše sirénky české zmapovány.

Sirénám a sirénologii 140x Zdar

https://www.facebook.com/groups/412817005447848/

0 0
možnosti

U nás přišli s nápadem, pouštět sirény přes veřejný rozhlas. Je to utrpení, když sedíte na balkóně a najednou se to rozeřve. A co matky, které mají děti, to pro ně musí být šok. A nejhorší na tom je, že po vypnutí sirény se ozve pětkrát "proběhla zkouška sirén". Ale, aby aspoň jednou lidi upozornili předem, že zkouška proběhne, je strašný problém.

0 0
možnosti
Foto

Asi jak kde. Běžně je nejprve ohlášena, než jsou spuštěny. Někde možná ne, jiní hlášení ,,nemusí" vnímat.;-)

0 0
možnosti
Foto

,,Proč houkají sirény? Nový web odpoví"

Ono, pkud má někdo nedaleko např. chemičku, či hlavní tah, kde jezdí i kamiony s nebezpečným nákladem, dtto, vlak. tratˇ, či při povodních, atd., ten se snad ani nediví. Web může být zdrojem info, ovšem co se sirén týká, pak by mohlo být na něho i pozdě. Jinak by v základu asi měl každý ,,cosi" znát, stejně tak jako např.i o poskytnutí první pomoci. O plnoletých, gramotných a svéprávných ani nemluvě.  A navíc, sirény jsou kombinovány i s hlášením, oč jdeR^

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím, cílem webu je, aby si ho lidé pročetli dříve než bude pozdě.

Jinak i na původním webu jsme krásně poznali, že někde v republice houkala siréna - podle počtu přístupů. A každou první středu je dobře vidět, že hodně lidí je i po těch letech překvapeno, že se sirény zkouší.

1 0
možnosti

Nejsou, mnoho lidi nema Internet nebo jsou zrovna nekde venku. No horet dokonce i s jedovatymi zplodinami nebo k uniku jedovatych latek muze dojit kdekoliv a kdekoliv.

1 0
možnosti
Foto

Díky za komentář. Je to přesně tak, jak říkáte. SMSky, maily a podobně jsou skvělá věc pro informování, ale jen jako doplněk sirén.

1 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1122x
Ředitel a zakladatel spolku Rescueinfo.

http://twitter.com/bares_michal